• Fri frakt over 1000,-
  • Rask levering
  • BETAL TRYGT MED VIPPS
Helstekt kål med tyttebær og epler
Oppskrifter med Hällmark

Helstekt kål med tyttebær og epler

Ingredienser: Ca 1kg spisskål eller hodekål, 2 gule løk, 1dl rapsolje, 3 ss sirup eller honning, 1dl rå tyttebær, 2 små epler, 4-5 ss eplecidereddik, 1ts ristede spisskummenfrø, salt og sort pepper.

Slik gjør du:
1. Skjær kål i to eller skiver avhengig av størrelsen og grovhakk løken
2. Varm opp stekehellen til høy varme og stek kålen med kuttsiden ned. Når kålen har fått en god farge (mørkebrun), snur du kålen og tilsetter løken sammen med kålen. La dette steke på middels varme til løken har blitt blank og kålen har fått ønsket konsistens.
3. I mellomtiden skjærer du epler i skiver eller terninger.
4. Krydre kålen med salt og pepper. Legg så kålen og løken på indirekte varme langs kanten av stekehellen.
5. I midten av stekehellen tilsetter du epler, rå tyttebær og eplecidereddik.
6. La dette koke til en luftig og tykk konsistens.
7. Topp kålen med malt stekt spisskummen og tyttebær/eplebiter.