• Rask levering
 • FRI FRAKT OVER 499,-

Oppskrifter til skogen

38 cm stekehellen

Den vakreste tiden på året i naturen er kanskje her, eller hva sier du? Vår minste stekehelle, som er 38 cm i diameter, er en fleksibel og lettere stekehelle som er lett å ha med seg for å lage noe skikkelig godt over bålet når du er ute på dagstur eller en liten helgetur. I løpet av september deler vi våre topp 5 beste oppskriftstips for å lage mat på stekehellen ute i skog og mark på Instagram @hallmarksweden. Finn inspirasjonen der! Lenke

https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/P1001234.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/P1001237.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/P1133622.jpg

Stompabröd

Dette er et supersmakfullt stekepannebrød bakt på bikarbonat. Deigen trenger derfor ikke heve, det er bare å kjevle ut flatt brød og legge det i stekepannen.

Du trenger til 4 brød:

 • 5 dl siktet rugmel
 • 1 ts bikarbonat
 • 2 ts brødkrydder (fennikel, anis)
 • 0,5 dl honning
 • 1,5 dl skummet melk
 • 0,5 ts salt


Lag hjemme: Bland mel og bikarbonat i en bolle, rør. Tilsett brødkrydder og salt. Bland inn honning og skummet melk og elt. Du vil at deigen skal være tørr nok til at den ikke fester seg når du elter den, så tilsett mel til deigen ikke fester seg til deg lenger.

Når du da er utendørs vil det være enkelt å kjevle ut og håndtere deigen. Oppbevar deigen i en plastpose eller en krukke. Når du er ute, deler du deigen i fire deler. Press eller kjevle ut brødet, ta med skjærebrett, det gjør det mye enklere når du jobber med brød utendørs! Ta også med en kjevle om du vil. Varm stekehellen over bålet og la pannen bli varm. Tilsett 1 brød om gangen i pannen og stek et par minutter på hver side avhengig av hvor varmt det er. Spis med smeltet smør, en osteskive eller hvorfor ikke stekte kantareller?

En perfekt matbit å gumle på mens du nyter tiden ute i skogen.

38-hellen

https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/IMG_6960.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/IMG_6975.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/IMG_7029.jpg

Kyllingwraps


Du trenger:

 • 1 pakke bacon
 • 700 g kylling i terninger eller strimlet
 • 2 finhakkede hvitløksfedd
 • 2 dl creme fraiche
 • 1 dl fløte
 • Gult karripulver, Ingefær, Sambal Oelek, Paprikapulver, Honning, Salt, Tortillabrød, Valgfrie grønnsaker til servering - her brukte vi paprika, gulrot, salat og sukkererter.


Et hett tips er å lage en ferdig krydderblanding hjemme med gult karripulver, ingefær, sambal oelek, paprikapulver, honning og salt og ta det ut i en boks. Du kan gjøre det samme med krem og creme fraiche, hell akkurat passe mengde i en boks og du slipper å bære rundt på unødvendig mengde. Forbered så mye som mulig hjemme, du kan også finhakke hvitløken og kutte opp bacon og kylling på forhånd så går det raskt og enkelt å tilberede når du først står ved bålet.

Start med å varme stekehellen over bålet, det er viktig at pannen blir ordentlig varm. Tilsett bacon og tilsett ekstra olje og smør om nødvendig. Fres hvitløken og legg deretter til kyllingen, snu ofte slik at ingenting brenner seg. Når kyllingen er nesten ferdigstekt, tilsett alt krydderet og kok videre. Når kyllingen ser klar ut, heller du i fløte og creme fraiche og koker alt sammen i et par minutter til det blir en fin gyllen blanding.

Slå av varmen og server så bare blandingen sammen med grønnsaker i tortillaene. Topp med litt hvitløkssaus eller creme fraiche om ønskelig. Nyt tiden ute og et godt tilberedt måltid.

38-hellen

https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/IMG_7094.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/IMG_7138.jpg

Nacho tallerken

En supersmakfull og enkel oppskrift som kan varieres i det uendelige. Alt du trenger er nachochips og valgfrie nachoingredienser og aluminiumsfolie. I dette tilfellet pyntet vi med smaksrik ost, chili, jalapenos og spiste chipsen med salsa og creme fraiche. Men du kan selvfølgelig steke litt kjøttdeig med tacokrydder, tilsette mer grønnsaker, mais, koriander mm.

Aluminiumsfolien lager en liten "miniovn" og gjør at osten smelter bedre fra toppen. Denne retten er rask å tilberede og er perfekt å dele med mange for et godt mellommåltid rundt bålet. Husk å ikke varme opp stekehellen for mye, for da brenner maten seg i bunnen.

38-hellen

https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/hällmark9.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/hällmark8.jpg

Enkel Wok

Her kommer en veldig enkel oppskrift på en middag for to, alt du trenger er 8 ingredienser og en stekehelle.
Ingredienser:
Biff, paprika, teriyakisaus, sesamfrø, peanøtter, hvitløk, smør, soya.

Stek strimlet biff i smør, hell i og rist sesamfrø og peanøtter, tilsett deretter grønn og rød paprika. Tilsett hvitløk (mengde etter smak), teriyakisaus og en liten skvett soya. Nå er det ferdig! Dette er en veldig enkel rett som fungerer å tilberede på stedet, men også å hakke opp hjemme og ta ut. Bare å steke på og nyte i skog og mark.

38-hellen

https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/Hällmark12.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/hällmark7.jpg

Varm brie med nøtter, honning og bær

Dette er en veldig enkel og smakfull rett som du kan dele med en venn. Alt du trenger er en brieost, knuste nøtter etter eget valg (i dette tilfellet hadde vi hasselnøtter og mandler), honning, bjørnebær og litt flaksalt. Varm opp stekepannen og ha litt smør i bunnen. Skjær snitt i brieosten og legg den i midten av grillen og omslut osten med bær, nøtter og drypp med honning. La osten varmes sakte opp, så du bør ikke gjøre stekepannen for varm for da brenner den seg i bunnen.

Når osten begynner å smelte er den klar til å spises. Ta noen kjeks ut, eller en baguette å spise sammen med osten og nyt en velsmakende matbit rundt bålet. Tilbehøret til brieosten kan enkelt byttes ut med annet godt tilbehør etter smak, for eksempel: fiken, aprikos, timian, pærekompott m.m.

Ut og nyt!

38-hellen

https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/hällmark15.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/hällmark4.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/hällmark6.jpg