• Rask levering
  • Trygg betaling med Klarna
  • FRI FRAKT OVER 699,-
Matlaging på stekehelle
Tips og Råd

Matlaging på stekehelle

En stekehelle er kanskje den mest nyttige og allsidige matlagingsredskapet du kan bruke. Det er mulig å lage alle slags mat på en helle, til og med desserten. Det fungerer fint å lage mat i utgangspunktet hvor som helst og når som helst på året så lenge du har gass eller muligheten for bål. En stekehelle er praktisk og i prinsippet evigvarende med godt vedlikehold. Hällmark-stekeheller har livstidsgaranti.

 

Valg av stekehelle

Det første og mest åpenbare spørsmålet du står overfor når du kjøper en helle er størrelsen. Selvfølgelig er det et spørsmål om hvor mange du vil lage mat til. Som en retningslinje er våre kull, jegerpanner og kokeplater opp til og i stedet 48 centimeter egnet for fester opp til 4 personer. Stekhäll 58 og Traktörhäll 51 passer for 4-8 personer. Stekhäll 78 og Traktörhäll 70 håndterer 8-15 personer. Vår største helle, 98 cm, håndterer store grupper på mer enn 15 personer.

 

Men det er også et par praktiske detaljer du bør vurdere.

 

Små steiner er enkle å ta med seg ut i skogen og. Kjeler har ofte sammenleggbare eller avtagbare trehåndtak for å være enkle å transportere. Våre stekeheller har avtakbare ben for å forenkle transport. Mindre stekeheller, på grunn av den begrensede dybden, er mindre egnet for retter som kommer til å småkoke lenger som for eksempel stuinger eller gryter. Store stekeheller har den åpenbare fordelen at du kan betjene mange. Dybden på hellen gjør det lettere å tilberede nudler, ris og stuinger som krever lite væske. På en stor stekehelle kan du til og med lage forskjellige ting samtidig. Størrelsen gir deg også bedre muligheter til å temperere hellen litt annerledes avhengig av hva som skal tilberedes. Transport av hellen er den åpenbare ulempen som følger med høyere vekt og størrelse.

 

Tips

-Pass på at hellen er rengjort slik at maten ikke fester seg. Varm litt vann direkte i hellen og skrubb rent med en stekespade og oppvaskbørste, ikke bruk oppvaskmiddel. Hvis en kraftigere rengjøring er nødvendig, er en metallsvamp effektiv. Olje stekehellen på nytt etter bruk.

-Bruk matolje, rapsolje eller maisolje som tåler høye steketemperaturer. Smør eller olivenolje, som tåler lavere temperaturer, kan legges til for smakens skyld på slutten.

-Bruk solid metall verktøy.

-Vær forsiktig med å lage for store mengder på en gang. Da risikerer maten å bli kokt i stedet for stekt. Lag en rimelig mengde og sett retten til side på hellen for at den skal holde seg varm.

- Generelt bør varmen være høy på en hellen for å få en god stekeskorpe, men selvfølgelig varierer den med hvilken mat som er tilberedt. Med våre gassbrennere justeres varmen raskt og enkelt. Husk at maten vil fortsette å bli tilberedt selv på ettervarmen.

https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/Matlagingpåstekehelle/Att-valja-Hall_web.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/Matlagingpåstekehelle/Livstidsgaranti-2_web.jpg
https://www.hallmarkofsweden.no/pub_docs/files/Matlagingpåstekehelle/Livstidsgaranti_web.jpg