• Rask levering
  • FRI FRAKT OVER 499,-
Vask og vedlikehold
Tips og Råd

Vask og vedlikehold

Hällmark of Sweden er kjent for å produsere førsteklasses stekeheller laget i støpejern. Disse stekehellene er robuste, holdbare og gir fantastiske resultater ved matlaging. Her får du noen tips om hvordan du kan vaske, rense og vedlikeholde stekehellen slik at den varer lengst mulig.
  1. La stekehellen kjøle ned: Etter bruk er det viktig å la stekehellen avkjøles helt før du begynner rengjøringsprosessen. Dette vil forhindre termisk sjokk og skader på støpejernet.
  2. Fjern matrester: Bruk en stiv børste eller spatel for å forsiktig fjerne eventuelle matrester som har festet seg til stekehellen. Dette kan gjøres mens stekehellen fremdeles er varm, men vær forsiktig så du ikke brenner deg.
  3. Bruk varmt vann: Etter at matrestene er fjernet, skyll stekehellen grundig med varmt vann. Unngå å bruke såpe, da dette kan fjerne den naturlige non-stick-overflaten og påvirke smaken på fremtidige retter tilberedt på stekehellen.
  4. Tørk grundig: Etter skylling, bruk en tørr klut eller papirhåndkle for å fjerne overflødig fuktighet fra stekehellen. Dette er viktig for å forhindre rustdannelse.
  5. Påfør et tynt lag med olje: Etter at stekehellen er tørket, påfør et tynt lag med vegetabilsk olje eller matolje over hele overflaten. Dette vil bidra til å bevare støpejernets naturlige non-stick-egenskaper og forhindre rust. Tørk av overflødig olje med en ren klut.
  6. Lagre på riktig måte: Oppbevar stekehellen på et tørt sted med god luftsirkulasjon. Hvis det er behov for å stable flere støpejernsgjenstander, plasser et papirhåndkle eller en klut mellom hver gjenstand for å unngå riper.
  7. Unngå såpe: For å opprettholde støpejernets naturlige non-stick-overflate, er det viktig å unngå bruk av såpe under rengjøringen. Såpe kan fjerne oljefilmen som er nødvendig for å opprettholde non-stick-egenskapene til stekehellen.

Ved å følge disse enkle rengjøringsinstruksjonene kan du sikre at din Hällmark of Sweden stekehelle i støpejern forblir i toppform. Riktig vedlikehold vil ikke bare bidra til å bevare non-stick-egenskapene, men også forlenge levetiden til stekehellen. Med regelmessig pleie og oppmerksomhet vil du kunne glede deg over perfekt tilberedte måltider i lang tid framover!