Oppskrifter med Hällmark
Quesadillas på stekehelle
Lær deg å lage quesadillas
Vi har fått nye ambassadører - @iskogogmark! Hurra!
De lager mye mat ute og lar oss bli med på måltidene og oppskriftene de lager ute i naturen. Sommeren er en herlig tid for å lage quesadillas. Hva med å ikke prøve denne klassikeren på stekehelle?
Quesadillas med valgfritt fyll.
Her deler @iskogochmark en oppskrift du enkelt kan lage i stekepanne eller stekehelle. Det beste med denne retten er at den er rask å forberede, går fort å lage og fyllet kan varieres i det uendelige.
- Topp en tortillalefse med revet ost, gjerne lagret. I vårt tilfellet gikk vi for cheddar eller mozzarella. Finhakk chili og dryss over osten. Brett tortillaen på midten for å kunne snu den og vent på at osten smelter når den stekes.
- Viktig å tenke på å steke med lav varme, dvs: ikke bruk for mye ved under stekehellen og la den brenne ned til kull når du skal før du begynner med matlagingen. Det tar rundt 1-2 minutter. Det blir veldig godt å bruke en blanding av smør og rapsolje til steking.
- Bruk gjerne en bred stekespade for å enkelt kunne snu tortillaen
- Når tortillaen er klar, skjær opp små trekanter eller spis den som den er. Bruk gjerne en god saus eller dip for å dyppe tortillaen i.
Tomatsalsa til quesadilla:
- Hakket tomat
- Finhakket rødløk
- Hakket koriander
- Salsasaus (taco saus fungerer også)
- Salt
- Pepper
- Finhakket chili
- Lime
Jalapeñosaus
- Creme fraice
- Majones
- Finhakkes Jalapeño
- En skvett limejuice