Oppskrifter med Hällmark
Vafler i støpejern
Vafler – vanlige, laktosefrie, glutenfrie eller veganske?
Vafler er antagelig en av de beste rettene å lage utendørs. Det er enkelt, de aller fleste liker dem, du kan lage dem som dessert eller hovedrett og de kan lages veganske, laktosefrie og glutenfrie. Våre ambassadører @iskogochmark deler sine beste tips for å få til vafler på bålet. Tilpass dine vafler til dine preferanser og smak.
Hvilken vaffel foretrekker du?
Vanlig, vegansk, glutenfri eller laktosefri.
Oppskrift vanlige.
- Hvetemel (vi liker glutenfritt mel, også for de vanlige vaflene, da deigen er lettere å jobbe med)
- Egg
- Melk
- Smør
- Bakepulver (valgfritt = gir luftigere vafler)
- Sukker (valgfritt = gir ekstra søte vafler)
Veganske
- Bytt ut eggene med kikertvann (dette fungerer helt perfekt)
- Bytt ut melken med plantebasert melk
- Dropp smøret og stek i kokosolje
Laktosefri
- Bytt ut melken med plantebasert melk
- Bruk laktosefritt smør
Glutenfri
- Bytt ut melet med glutenfritt mel
Vi pleier å ta med en flaske med ferdig røre ut i skogen. Så rister vi den før vi heller den i jernet. Hvis du ikke vil ha med deg smør på tur, så kan du heller bruke ekstra smør i røren.
Vi liker å steke vafler i smør for den fantastiske smaken. Men man skal huske at vaflene brenner seg lettere, spesielt når man steker på bålet. Vi anbefaler å bruke en blanding av kokosolje og olje når du steker vaflene på bål.
Det er også viktig at vaffeljernet er varmt nok til å gjøre vaflene sprø, men ikke så varmt at du brenner vaflene. Øvelse gjør mester. Her blir du virkelig god etter litt trening.
Når vaflene er klare så er det bare å tilsette akkurat hva du ønsker, bær, syltetøy, iskrem eller sirup. Tips: Ta med iskrem i en termos, så holder den seg kald i skogen.
Om du vil ha vafler som passer til et større måltid kan du ta med soppstuing eller stekt kylling. Vær kreativ og tilsett ferske eller tørkede urter, grønnsaker, oster og krydder.